KrF liker ikke homofile

Innleggene om ekteskapsloven på KrF sitt landsmøte handlet ikke om loven i det hele tatt. De viste bare at KrF ikke liker homofile mennesker.

Det er ingen bombe at KrF er imot ekteskapsloven. Jeg er dypt uenig med dem, og det er betryggende å tenke på at et eventuelt forslag i Stortinget om å reversere loven, ville hatt omtrent like store sjanser som en snøball i helvete. Hadde debatten handlet om loven i seg selv, ville det heller ikke være verdt å ofre noen tanke i det hele tatt.

Men innleggene som kom, avslørte noe annet enn motstand mot en lov som likestiller homofilt og hetrofilt samliv. Kritikken var først og fremst rettet mot homofile, og at de var en hån av skaperverket etc. Dette er selvsagt holdninger som hører steinalderen til, og mange av oss hadde nok trodd at partiledelsen raskt ville tatt ordet, og bedt delegatene snakke om loven, ikke angripe mennesker. Men det gjorde de ikke.

Mens skjeldsordene haglet fra talerstolen satt Høybråten og co musestille. Til slutt måtte et sentralstyremedlem i KrfU gjøre jobben partiledelsen skulle ha gjort, og tok avstand fra ordbruken. Først da vippet også Knut Arild Hareide opp den bærbare PCen sin, og skrev et lite blogginnlegg om at han var uenig med flertallet i salen.

Selvmordsraten blant unge homofile er skyhøy i forhold til hetrofil ungdom. Mye av det kan spores tilbake til den typen uttalelser som kom fra KrF sitt landsmøte denne helgen. Et parti med regjeringsambisjoner i Norge anno 2009, bør holde seg for gode for å føre en slik debatt.

Torsdag sa Dagfinn Høybråten at han følte seg sikker på at Høyre kom til velge KrF fremfor FrP i en fremtidig borgerlig regjering. Personlig har lysten til det falt betraktelig etter å ha sett og hørt debatten på KrF sitt landsmøte.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Diverse

Stikkord:

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

18 kommentarer on “KrF liker ikke homofile”

 1. Per Sier:

  Rimelig useriøst å bruke så sterke ord om en debatt man ikke har fulgt selv. Det var én person som brukte ord som “unaturlig”. Om det at KrF ikke vil ha felles ekteskapslov skal bety at “KrF ikke liker homofile” så betyr vel det at Høyre ikke likte homofile før 2005, da de i likhet med alle andre ikke ønsket å endre loven? Heldigvis har er høyrefolk flest smarte nok til å skjønne forskjellen på én delegat og et helt parti. Skuffende at partiet har fått en så svak ungdomspartileder..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. J. Agovic-Nordaas Sier:

  Til tross for at jeg oppfatter meg selv som liberal i forhold til de fleste politiske spørsmål så er jeg uenig i den kvasse kritikken som du her fremstiller. Jeg har ingenting imot homofili eller mennesker som har annerledes legning enn det vi er vant med, men har det aldri falt deg inn å tenke rasjonelt over dette. Hvis vi legger til side de moralsk- etiske spørsmålene i forhold til temaet, har du noen ganger spurt deg selv hvorfor enkelte mennesker ikke ønsker denne loven? For mange dreier ikke dette seg om tradisjoner eller gammel kristelig tro men rett og slett om fremtiden til våre barn. Det er vitenskapelig bevist at barn som vokser uten mor eller far har større personlige problemer senere i livet samt at disse barn er mer mottakelig for selvmord og kriminalitet. Det er dette som er bekymringsfullt og ikke noen gamle prinsipper fra middelalderen og antikken. Jeg personlig ønsker at flest mulig av våre barn skal vokse opp med en far og en mor. Dette er det mest gunstige for barnets utvikling og oppdragelse. Det jeg bryr minst om er kristelig konservative prinsipper. Derfor mener jeg at diskursen i forhold til temaet har gått i feil spor, vi bør deliberere om hva slags konsekvenser denne loven har på våre barn, og ikke moralsk- etiske grunnprinsipper fra et parti som er bygget på disse grunnpilarer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. per Sier:

  “Skjeldsordene haglet”,
  -det er ikke skjelden å skjelde og smelde
  om KrF og homofile!

  Per

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. skeptisk Sier:

  “Selvmordsraten blant unge homofile er skyhøy i forhold til hetrofil ungdom”

  Dette utsagnet stiller jeg meg skeptisk til. Det finnes svært lite statistikk på dette området, og jeg er sikker på at ingenting av det som finnes kan fortelle at forskjellen er skyhøy. Tvert imot tipper jeg den kan fortelle at forskjellen er svært liten, hvis noe i det hele tatt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Øyvind Sier:

  Personlig bryr jeg meg ikke det minste om to menn eller to kvinner ønsker å leve sammen. Det bekymrer meg heller ikke mye at disse skal ha samme rettigheter som alle andre, men det er nettopp her poenget ligger… rettigheter!

  Er det en menneskerett å få gifte seg? Nei, det er i utgangspunket ikke det, men det er en menneskerett å få velge hvem man skal leve sammen emd, og det mener jeg gjelder uavhengig av kjønn…

  Men nåt ordet ekteskap tas i bruk omtaler mann samlivet mellom to personer som definert i bibelen. Det er ikke kristent å være homofil… sorry macs, det funker ikke, og det er faktisk helt jævla greit!!! Kirken er religion, ikke samfunn, i det norske samfunn må det være lov for homofile å øleve sammen, men jeg ser ingen grunn til å påstå at homofile har “rett” til å gifte seg i kristen regi.

  Man endrer ikke grunnprinnsippene i en religion fordi samfunnet endrer seg. Muslimer spiser fortsatt ikke gris, selv om det 1400 år etter Muhammeds tid ikke er noen helsemessig forskjell på svinekjøtt og storfekjøtt!

  Jeg går inn for at homofile skal få gifte seg i den norske kirken den dagen norske muslimer og jøder blir påtvunget et svinekjøttbasert måltid per uke… staten skal ikke gripe inn i kirkens business…

  Jeg er ikke kristen og gir rimelig blankt faen i hva kristnnorge driver med, men det plager meg at venstresiden alltid skal få lov å ta på seg bedreviterkappen, hvor de preiker i alle retninger om hva som er “riktig” “moralsk” og ikke minst “best for alle”!!!!!

  KRF er et parti som ønsker å beskytte kirkelige og kristne grunnverdier. La dem det… og la dem kalle homofili et hån mot gud hvis det er slik de leser bibelen. Den dagen vi går “araber” her oppe i nord og henretter homofile, da skal jeg være den første til å ta de homofile i forsvar, men inntill videre er det vel strengt tatt viktigere ting å fokusere på…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. ineved Sier:

  Hei!
  Bra du har fått deg blogg på VG! Kommer til å bli fast leser.
  Var veldig lærerikt å høre deg ‘tale’ på
  Vestfold Unge Høyres generalforsamling, noen helger tilbake!
  Ine

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Jon Sier:

  Flott innlegg! At noen nekter for at mange i KrF ikke liker homofile blir bare for dumt!
  Her har de samlet inn penger til misjonen i 50 år og sendt misjonærbarna til suspekte barnehjem uten å bry seg katten om barns behov for en far.
  Og kan noen minnes å ha hørt KrF-ere ta til orde for å avvikle landets sædbanker den gangen de var forbeholdt heterofile. Nå som homofile får samme tilbud er det ikke grenser for hvor viktig det er å kjenne sitt biologiske opphav. Man trenger ikke være hykler for å bekjempe homofile, men du verden som det må hjelpe!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Dimme Sier:

  KrF’s propaganda virker — det ser vi med selvsyn i enkelta av kommetarene på innlegget ditt. Man synes å tro at ekteskapet slik det er regulert i norsk lov er en *kristen* institusjon. Her må politikere gjøre hjemmeleksen sin, og informere velgerne om hva ekteskap betyr i lovens forstand. Hvis ekteskap kun skal tilhøre kristendommen, må ekteskapsloven avvikles totalt. Da får pipen kanskje en annen lyd hos de som har overbevist seg selv om at de er tolerante overfor homofile men setter grensen ved ekteskap.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Tjolahopp Sier:

  @J. Agovic-Nordaas: “Det er vitenskapelig bevist at barn som vokser uten mor eller far har større personlige problemer senere i livet samt at disse barn er mer mottakelig for selvmord og kriminalitet.”

  Det stemmer nok når det gjelder heterofile samlivsbrudd, men det er vel så vidt jeg vet ikke skikkelige tall på hvordan det er med normalt fungerende samliv mellom likekjønnede. Det sier seg selv, da dette er noe nytt.
  Jeg mener man bør ta dette alvorlig, men enten man er for eller mot får man vente til resultatene er inne før man konkluderer.

  Til det som har med den statistikken du sikkert tenker på, så er det jo forøvrig slik at man ikke kan sammenligne ekteskap med skilsmisser, for så å finne ut at skilsmisse er verre enn et gjennomsnittlig ekteskap. Det er jo innlysende. Spørsmålet er om en skilsmisse er verre enn et dysfunksjonelt ekteskap, for det er det som er alternativet, og det er jeg neimen ikke sikker på.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Anonym Sier:

  Muslimer er flinke med sin religion, boka forandres aldri og de er virkelig gode trofaste religiøse mennesker, Jeg beundrer dem. Jeg lurer på om jesus hadde likt seg hvis han kom til norge og sett mennesker med samma kjønn gifte seg i kirken???

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. birger netland Sier:

  Vår kultur er bygget opp på en kristen god grunnvold. Dette har gjort at Norge har vert spart for mye. I dag er samfunnet i ferd med å rotne på rot. Normløst, og fattig på moral.
  Lev som du vil, alt er tillatt, misbruk av en likestillingslåv,bl-a- og konsekvensene ser vi av et slikt samfunn hver dag. Ca 95% er medlemmer i kirken, de døper sine barn, konfirmerer dem osv.
  Det er både inkonsekvent og naivt å tro at dette ikke gjør noe med mennesket og familien.
  Dere som er så tøffe i debatten, vit at endag er det ikke argumentene deres det handler om, men hva den Gud som skapte deg, som avgjør saken, og du vet svaret!
  Dere ligger tynt an ! Tenk mens dere ere tid.!
  B N

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Arne Sier:

  Det som er problemet med dere i Høyre er denne manglende evnen til å samarbeide. Det gikk så lamgt at SP gikk over til den andre siden (ikke at dette er et stort tap). Når det gjelder denne konkrete saken så undrer det meg at begge de to frontene er så kategoriske og lite villige til å snakke om sak. Nei her trekkes det frem karakteristikker om de andre over en lav sko.

  De som har ansvar for barn må tenke på barnets beste og ikke om de har “rett” til å ha barn. Ingen mennesker bør planlegge etterkommere ut fra 100% egoistiske motiver. Jeg synes det er galt at man kan gå på en klinikk og insiminere seg. Dette er like galt som at det går an å ta seg en tur på byen og finne en tilfeldig mann, pule han og så håpe å bli gravid. Noen har gjort det. For meg er det absolutt ingen prinsippiell forskjell. Barnet trenger å kjenne sin historie – også på farssiden.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. humla Sier:

  Medlemmer av KRF må jo gjerne mene hva de vil og ytre det. Men hvor går grensen for hvor mye man skal legge vekt på det og hvor mye makt man skal gi mennesker som tror på eventyr.
  Skill kirke og stat og la fanatikerne bestemme hvem de vil vie og ha i klubben sin. Gi andre alternativer til de som ønsker å gifte seg utenfor klubben. Det er helt merkelig å høre mennesker som tror på noe som bryter alle fysikkens lover kalle noe for unaturlig.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Stian Birkholz Sier:

  Det må være lov å ha ulike syn på denne saken. I Norge forventer man at de fleste skal være enige om alt. Men slik er det ikke!

  Det har ingenting med at KrF ikke liker homofile. men at homofili strider mot naturens regler og lover. Det er biologisk unaturlig å være homofil!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. ODD-LEIF Sier:

  Jeg tror du har rett i at det er fordommene som styrer debatten i KrF. Dette selv om mange i partiet er liberale, så ligger bibelens ord og lurer i bakgrunnen. Det er tross alt bibelen som ligger til grunn for den kristne tro, og det er vanskelig for enkelte kristne å endre sin tro på bakgrunn av strømningene i tiden. Det er derfor det er problematisk å omtale alt som står i bibelen som guds ord. Det forutsetter at alt må tas på alvor og praktiseres også i våre dager.
  Svakheten med de fleste dogmatiske religioner er at man baserer rett og galt på til dels svært gamle skrifter. I utgangspunktet er dette helt greit, men problemet oppstår når man kobler ut samvittigheten og sitt eget ellers godt fungerende menneskesyn, fordi det står noe i en bok. På den måten så framstår ellers svært oppegående mennesker som både fordomsfulle og stupide. De føler seg bundet som kristne fordi det å gå imot bibelen vil være synd og derfor kunne få konsekvenser for dem på ”den ytterste dag” osv. Egentlig så er det så dumt og så enkelt. Kristne er ikke mer fordomsfulle enn andre i utgangspunktet, men kommer i samvittighetskvaler fordi de baserer sitt liv og sin tro på å tolke bibelens bokstavleig.
  Derfor dukker disse debattene opp i KrF hele tiden, gjerne dekket bar spiselige floskler som at de er bekymret for at barn som blir adoptert eller født av homofile, skal bli mer mobbet enn andre. Utgangspunktet er at bibelen i klare ord fordømmer homofili og at dette derfor blir et vanskelig etisk problem.
  Jeg tror du har rett i at mange kristne har fordommer mot homofile, men det gjelder også i andre parti. Dette selv om den politisk korrekte fasaden viser noe annet. Det er ikke lenger siden enn 1973 (tror jeg det var) at homofil ble avkriminalisert i Norge.
  Det som enkelte kristne (etter min oppfatning) burde legge seg på minne, er at bibelen aldri har blitt tolket eller praktisert bokstavelig. Mye som står der er symbolsk og kan derfor vanskelig tolkes bokstavlig, mens andre ting aldri har blitt tatt hensyn til. Som eksempel kan nevnes bergpreken der det antydes at ”dersom hånden din lokker deg til fall så hogg den av” osv. Ingen kristne mener at dette bør tas bokstavlig, men henviser til en eller annen form for symbolsk betydning.
  Etter mitt syn bør bibelen moderniseres, men det vil nok bare vekke nok en heftig debatt fordi det står flere steder i bibelen at det vil få store konsekvenser for den som endrer et eneste ord.
  For meg viser dette svært tydelig, at all tro må komme innenfra og være tuftet på den enkeltes indre sannhet, og ikke være basert på dårlig samvittighet som blir generert fordi man forsøker å leve etter en bok som for lengst er gått ut på dato.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Atle Simonsen Sier:

  Helt enig! Når enkelte går ut å sier at dette er den viktigste saken for KrF i valget så synes jeg at det sier mye. Det er ikke helsekøer, problemer i skolen eller politimangel som er viktig for KrF, men om folk tar hverandre forfra eller bakfra som er opptar KrF. Godt valg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. Ola Sier:

  Hvorfor er det slik at selvmordsraten blant homofile er høyest i samfunn med størst toleranse for homofili?
  Hvorfor er det slik at de som mener det er galt å ta far fra barne absolutt skal stemples som homofobe?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. S. Hansen Sier:

  For min del er det en selvfølge at homofile skal samme rettigheter som hetrofile til kirkelig bryllup så lenge de er medlemmer av statskirken.

  Det er et stort paradoks at kristne konservative vil nekte homofile adgang til kirken, mens de på den annen side klager over at Norge er i ferd med å bli avkristnet og at ingen lenger går i kirken. Det er også de samme menneskene som forkynner nestekjærelighet og toleranse, men som samtidig ikke vil akseptere homofile som fullverdige mennesker.

  Etter min mening finnes det ingen grunn til at homofile mennesker skal være mindre egnet til å være foreldre enn hetrofile. Det finnes nok av eksempler på hetrofile fedre som ikke bryr seg om eller vi vedkjenne seg sine barn og hetrofile tenåringsjenter som er alenemødre. Slik jeg ser det er det viktigste i et barns oppvekst trygge rammer, omsorg og kjærlighet og jeg kan vanskelig se foreldrenes kjønn som særlig relevant for dette.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00