Feige sosialister

Det eneste jeg misliker mer enn sosialister, er feige sosialister.

SV fikk mye pepper da de vedtok å nasjonalisere alle friskoler, og forby nye alternativ til den offentlige skolen. De fortjente all den kjeften de fikk, men det bør samtidig ikke overraske noen at et sosialistisk parti vedtar sosialistisk politikk. Partiledelsen har brukt de siste 8 årene på å gå til angrep på friskoleelever. De 2 prosentene som har valgt et alternativ til den offentlige skolen har vært et yndet mål for de rød/grønne, og særlig SV, i debatt etter debatt. Dermed var det ikke så unaturlig at SV sitt landsmøte vedtok det de gjorde. Det var jo den eneste logiske konsekvensen av det partiet har sagt i alle disse årene, nemlig at friskoler var noen forferdelige greier!

Men dette ble tydeligvis litt FOR sosialistisk for Kristin Halvorsen og Bård Vegard Solhjell. Det er gøy å være sosialist, men bare når folk er blide og sier at man gjør en god jobb. Her hadde visst partiet gått for langt, og til og med møtt motgang i egne rekker. En av dem var tidligere partisekretær i SV og fagsjef i Human-Etisk Forbund, Bente Sandvig som i en artikkel i Vårt Land slaktet vedtaket. Som hun sier: Oppslutning om fellesskolen må man vinne gjennom argumentasjon og en skikkelig satsing, og ikke gjennom å forby alternativer.

Med andre ord, her måtte noe gjøres! Og hva gjør et sosialistisk parti dersom medlemmene deres mener noe “feil”? De bare endrer det i et annet organ! Hurra! SV er ikke lenger autoritære, de har bare blitt intolerante igjen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Skole

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

2 kommentarer on “Feige sosialister”

 1. mads Sier:

  En ting er at en ønsker å unngå at foreldre sender ungene sine til skoler med samme religiøse preferanser som foreldrene.

  Jeg synes det er viktig at flest mulig barn møtes i en felles skole. Ikke noen i de aller beste, og noen i de mindre gode. Det blir selvsagt variasjon innenfor den offentlige skolen, men poenget er at SV er i mot kommersielle skoler. SV vil ha færre privatskoler, ikke fler. Skolegang bør ikke være basis for for profittskaping. Det er ikke et anliggende for profittsøkende bedrifter.

  I motsetning til ditt parti vil SV ha mindre private og kommersielle skoler. Jeg vil ikke tro at folk flest ønsker at bedrifter skal tjene penger på barns skolegang. Vi får se hvem som vinner denne debatten mot valget!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. pomperiposa Sier:

  Jeg ser ikke hva som er så feigt med at man kan ha forskjellige oppfatninger om enkeltsaker innen ett og samme parti og tillate medlemmene å gi uttrykk for det.
  Men så er det visst ikke meg forunt å begripe alt her i verden heller.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00